Har du købt dig en elbil for nylig, eller overvejer at købe din første elbil nogensinde, kan det være en idé også at tænke over, om du skal have dig din egen lader derhjemme.

Der er nogle, der vælger at få egen lader i hjemmet, mens andre vælger at gøre brug af offentlige ladere. Har du dækningskort 3mobil, kan du nemt finde vej til offentlige ladere, du kan bruge.

Bestil din lader over nettet

Hvis du gerne vil have din egen lader, kan det rent faktisk lade sig gøre at bestille den over nettet. Det er nemt og enkelt. Dog kommer prisen an på, hvilken form for lader du gerne vil have derhjemme.

Skal du eksempelvis have dig en hel ladestation, kommer det til at koste mange flere penge, end hvis du bare skal kunne trække strøm fra huset og lade din bil op på den måde. En hel ladestation koster hurtigt 10 gange så meget, men du vil så også kunne oplade din bil meget hurtigere.

Skal jeg have min egen lader?

Nej, du er på ingen måde tvunget til at have din egen lader eller din egen ladestation, bare fordi du køber dig en elbil. Det giver mere komfort at have sin egen lader, da du på den måde kan lade din bil op derhjemme, og dermed ikke behøver at køre ud i byen og finde en ladestation, hvor din bil kan stå og lade op.

Hvis du ikke har plads eller penge til din egen lader, kan du sagtens nøjes med at bruge offentlige ladestationer til at oplade din bil. Men vil du gerne have mulighed for at “tanke” derhjemme, kan din egen lader være en rigtig god idé.

Er det billigere at have en elbil end at fylde en benzinbil op?

Ifølge rapporter og undersøgelser fra bl.a. FDM, koster det mere at køre i en benzin bil eller en diesel bil, end det koster at køre i en elbil. Du betaler simpelthen mere pr. km du kører i en bil på diesel eller benzin, end hvis du kører på strøm.

Sammenligner du en elbil og en hybridbil, vil elbilen også vinde den duel. Hybridbilen er dog igen en god del billigere at køre i sammenlignet med benzin og diesel. Så vil du køre billigt, kan det klart svare sig med en elbil.

Hvordan kan jeg finde ladere rundt omkring i landet?

Der er mange tjenester, der gør det nemt for dig at finde ladestationer rundt omkring i landet. Langt de fleste tankstationer og større parkeringspladser har gerne ladestationer, som du kan gøre brug af. Du kan dog risikere, at der er optaget af andre biler, når du kører ind, men sådan er det jo nu engang. Det er igen en af ulemperne, hvis du ikke har egen lader.

Så er du klar på at gå en grønnere fremtid i møde, og vil du også gerne køre billigere, kan det være en rigtig god idé at få en elbil, og evt. også at få din egen lader derhjemme.

×

Få et gratis og uforpligtende tilbud på en hjemmelader til elbil Få tilbud her