Når vi kigger ind i den berømte krystalkugle, er det så til at se, om vi alle kommer til at køre rundt i elbiler i fremtiden?

Der er ingen tvivl om, at der er rigtig stor sandsynlighed for, at rigtig mange af os i hvert fald kommer til at eje en elbil. Men om det bliver allemandseje, eller om det kun er noget, som en brøkdel af befolkningen kommer til at hoppe med på, skal blive spændende at se.

Som det ser ud lige nu og her, er vi trods alt på rette spor. Men der er ingen tvivl om, at der allerede nu godt kunne være endnu flere elbiler på de danske veje.

Bliver det lovpligtigt at købe elbil?

Der er nok ikke de store sandsynligheder for, at det bliver lovpligtigt at købe en elbil, når du skal have bil. Men vi kan dog godt kigge mod en fremtid, hvor det bliver så tilpas dyrt at købe en benzin- eller dieselbil, at det ikke kan svare sig ikke at købe en elbil.

Der er allerede nu tale om, hvorvidt der skal være meget højere afgifter på benzin- og dieselbiler. Så måske bliver det en dag så tilpas dyrt at købe en benzinbil, og samtidig så tilpas billigt at købe en elbil, at det giver sig selv, hvilken bil du skal vælge, når du har brug for en ny bil.

Vi har brug for en grønnere udvikling

Der er ingen tvivl om, at vi som verden har brug for en meget grønnere udvikling, hvis vi vil gå en mere positiv fremtid i møde. Og en af de ting, vi blandt andet kan gøre for at fremme det grønne valg, er at gøre det mere attraktivt at købe en elbil.

Har du endnu ikke fået købt dig en elbil, er der nok store chancer for, at du vælger at købe en, næste gang du skal have ny bil. Der er jo kommet rigtig mange forskellige modeller på markedet, og der er da også flere bilproducenter, der er begyndt udelukkende at fokusere alt deres udvikling på at lave nye elbiler til markedet.

Det er heldigvis blevet markant nemmere at få en ny elbil i dag, end det var for 10 år siden. Og forhåbentlig kan vi om yderligere 10 år kigge tilbage på denne tid som værende udfordrende for elbiler, fordi det bare er blevet så nemt at købe en elbil, og fordi der på det tidspunkt er så mange af dem på vejene.

×

Få et gratis og uforpligtende tilbud på en hjemmelader til elbil Få tilbud her